spacebg covers

започнаха тестовете на основния инструмент на космическия телескоп -джеймс уеб- тестовет
Мисия: James Webb Space Telescope


Започнаха тестовете на основния инструмент на космическия телескоп "Джеймс Уеб". Тестовете имат за цел да симулират условията в космоса, при които ще работи инструмента, които се извършват в лабораториите на Rutherford Appleton Laboratory (RAL) в Обединеното кралство. Инструмента Mid-InfraRed Instrument (MIRI), както подсказва името му, е предназначен да наблюдава цялата вселена - близката и много далечната, в средния инфрачервен диапазон от спектъра.

И естествено, както и всичко при телескопа Webb, MIRI се оказва поредното инженерно предизвикателство. Той е кулминацията от 8-годишна работа на консорциума MIRI, и е основен крайъгълен камък за напредъка на проекта "Webb". Както и преди е ставало на въпрос, телескопът ще работи на 1.5 милиона километра от Земята, в една специална точка от пространството около системата Земя-Луна-Слънце, наречена "Втора точка на Лагранж" или L2. В тази точка, телескопа получава непрекъснат изглед на цялата вселена, както и работа в пълна сянка. Това са идеални условия за всякакви инфрачервени детектори, защото се предвижда температурата да спадне от самосебеси, без да се използват никакви охладители, до шеметните 7 Келвина, което ще елиминира всякакви собствени шумове на инструмента.
Майк Ressler, учен от проекта MIRI (вдясно) и Kalyani Sukhatme показват "Focal Plane Module" - елемент от детектора на MIRI.
НАСА

  • 1166
  • 0
  • Mar 21, 2012

Коментар
Подобни публикации