spacebg covers

магнитометрите за maven вече са готови магнитометрите построени в nasa godd
Мисия: Mars Atmosphere and Volatile Evolution (MAVEN)


Магнитометрите за MAVEN вече са готови.

Магнитометрите построени в NASA Goddard Space Flight Center вече са доставени в университета по космически науки в Калифорния за да бъдат интегрирани към научната подсистема "Частици и Полета" на космическия кораб "MAVEN".

Двойката сензори са предназначени да измерват магнитното поле в местоположението на космическия кораб. Понеже са част от пакета измерващ частици и полета, те са разположени в най-отдалечените краища на слънчевите панели. Това се прави с цел, те да бъдат възможно най-отдалечени от магнитните полета, генерирани от космическия кораб. Тъй като движението и скоростта на заредените частици се контролира от магнитното поле, тези измервания са важни за да се разбере как слънчевия вятър взаимодейства с атмосферата на Марс и причиняват нейните загуби в пространството.
Увеличаване Техникът Джим Одъм работи върху магнитометрите за мисията "Maven". Credit: NASA/GSFC/Debbie McCallumМисията "MAVEN" е предвидена за старт в края на 2013 година. Тя ще бъде първата, която ще бъде посветена на изследването на марсианската атмосфера. Целта на Maven е да се определи историята на загубата на газовете в космоса, което ще предостави отговори относно отминалия климат и еволюция на Марс.

Предвиждат се, тази двойка научни инструменти да работят по пътя към Марс. Когато се захранят с енергия, те ще извършват отчетите всяка секунда. Генерирания пакет от данни ще включват 32 векторни показателя на магнитното поле, които ще се изпращат на главния компютър на космическия кораб. Там векторите на магнитното поле ще бъдат на разположение на другите инструменти на борда на кораба в реално време.

  • 998
  • 0
  • May 29, 2012

Коментар
Подобни публикации