spacebg covers

кюриозити изследва областта -yellowknife bay- през празниците ро
Мисия: Mars Science Laboratory


Кюриозити изследва областта "Yellowknife Bay".

През празниците, роувърът е бил неподвижен. Но на 3-ти януари 2013 год., той отново е в движение и тогава се е приближил на една ръка разстояние до интересната скала "Snake River". Тази скала представлява тънка извита ивица стърчаща над пясъка.

Екипът на мисията възнамеряват да се запознаят отблизо с нея, преди да пристъпят към следващите дейности. Изглежда, че тази ивица представлява връзката между околните скали и най-вероятно се е формирала от натрупването на депозити.
Увеличаване Криволичещата скална структура в централната долна част на тази мозайка се нарича "Snake River". Изображенията са от навигационните камери и са направени на 20-декември 2012 г. Image Credit: NASA/JPL-CaltechСлед новото 3-метрово придвижване през 147-мия ден от мисията, Кюриозити е изминал общо 702 метра по повърхността на Марс. Роувърът сега е в рамките на плитката депресия "Yellowknife Bay", която представлява плосък и по-светло тонизиран терен спрямо терена в който Кюриозити работи през първите четири месеца. Изглежда, че по-светлия цвят на пейзажа се дължи на по-голямото количество сулфати.

По време на почивката, марсоходът е бил стационарен и е заснемал околния пейзаж. През следващите седмици, учените ще анализират получените изображения и ще набележат цел, която да сондират. Упражнението ще цели да се вземе проба от вътрешността на скалите, която да се анализира от SAM.

По време на празниците не е имало никакви изненади. Сега, Кюриозити отново е в движение и се подготвя за първото сондиране. Изображенията които е генерирал през това време са впечатляващи. Като "опашката" на тази скала, или панорамите от двете главни камери, или това много красиво изображение.

  • 1204
  • 0
  • Jan 7, 2013

Коментар
Подобни публикации