spacebg covers

нова панорама от марс кюриосити предлага един милиард пикселов поглед към
Мисия: Mars Science Laboratory


Нова панорама от Марс.

Кюриосити предлага един милиард пикселов поглед към повърхността на червената планета. Новата мозайка съединява близо 900 експозиции, направени от камерите на роувъра. Съвсем естествено, на подобна снимка се забелязват и най-малките детайли от ландшафта.
УвеличаванеТова е част от новата панорама получена от Кюриосити. За нейното съставяне са използвани изображения получени от трите най-мощни камери на марсохода. Image credit: NASA/JPL-Caltech/MSSS

Гигантското изображение може да се разгледа Тук.

Сцената показва 360 градусова панорама на местността, където Кюриосити анализира прах и пясък придобити от едно навяване "Rocknest" към края на миналата година. Снимките са направени в периода от 5-ти октомври до 16-ти ноември 2012 год. Забележителната гледка придава невероятно усещане и показва истинските възможности на камерите.

Новата мозайка също показва светлинните ефекти и разликата в запрашеността на атмосферата, които са следствие от настъпилите ежедневни промени, когато са правени отделните парчета от нея.

В момента, марсоходът е съсредоточил вниманието си върху интересната скала "Lake Point". Дали тя е с вулканичен произход или е седимент ще узнаем съвсем скоро, когато анализът приключи. След това се очаква едно дълго пътешествие към подножието на Шарп.

  • 1313
  • 0
  • Jun 21, 2013

Коментар
Подобни публикации