spacebg covers

спейсбг отбеляза една година точно преди една година на 18-ти март 2012 год спейсбг стана д


СпейсБг отбеляза една година.
Точно преди една година, на 18-ти март 2012 год., СпейсБг стана достъпен за широката публика. Сайтът е чисто любителски и се числи към категорията "научно популярни". Неговата основна цел е да се представи обективно начинът по който се изследва космосът посредством най-разнообразните средства, които е произвела съвременната наука.

Областите са безпилотната космонавтика и астрономията, които се оказва, че са популярни в България. Определено СпейсБг не може да се конкурира с други подобни световни сайтове, съществуват и български по-малки, които го превъзхождат, но броят на посещенията говорят, че в крайна сметка сайтът е успешен. В началото, разчетите бяха да се постигнат около 30 посещения за всяка статия. Това може да изглежда малко, но за любителски сайт със строга насоченост всъщност не е.

Този "планиран" успех беше постигнат само за няколко месеца. Сега, след една година работа, средния брой посещения е три пъти повече, а и привържениците във Фейсбук страницата вече надхвърлиха 100. Този плавен прогрес означава че сайтът се развива, освен това съвсем скоро ще приключи и последният ъпдейт, който цели да го направи по-близък до всеки, който естествено желае това.

Какво следва за напред? Възможностите са много, Вселената е безкрайна и почти ежедневно се правят нови открития и СпейсБг ще продължи да предоставя статии за тях. Акцентът ще продължи да бъде естествено най-вече върху научната част.

Сега искам да благодаря на страхотния екип, който участва в неговото проектиране и изграждане.

Тук е моментът да благодаря и на всички читатели. СпейсБг се радва на изключително интелигентна публика и аз не се съмнявам, че с общи усилия бихме могли да постигнем всичко. Сайтът е отворен за всякакви нови любителски статии и предложения, които задължително ще се публикуват, стига да не се различават драстично от основния акцент. Надявам се че и занапред сайтът ще се радва на същите успехи, както до сега, Ангел Танин.

 • 615
 • 3
 • Mar 18, 2013

Коментари
 • Ангел Mar 18, 2013
  Поздравления сайтът е много хубав и много интересен С пожелания за все по-доброто му развитие
 • Емил Mar 19, 2013
  ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА СПЕЙСБГ!!! Г-н Танинжелая този сайт да не слиза никога от ефирда се развива и винаги да бъде номер 1На вас в личен план желая много успехи и най-вече здраве!!!
 • Ангел Mar 19, 2013
  Благодаря
Коментар
Подобни публикации